Ismét dupla győzelem a lány focistáknál

2018.10.06

A leány u 15-ös bajnokságban kettős győzelemmel kezdtek a lányok, így izgatottan vártuk, hogy milyen lesz a folytatás.


Kecskésné Füredi Andrea: A sikeres bajnoki rajtnak köszönhetően rögtön a tabella élére ugrottunk, de egy forduló után még ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, ezért nagyon vártuk, hogy a második fordulóban milyen eredmények születnek majd. Célunk az volt, hogy próbáljuk megtartani az első helyünket és a lélektani előnyünket, hisz az első forduló után érezhetően tartottak tőlünk az ellenfelek, látva az egyesületünk szervezettségét, a lányok mentalitását és csapategységünket.

A lányok "nem dőltek hátra" az első forduló győzelmei után, hanem ismét példamutatóan maximális létszámmal edzett a héten is, érezhető volt, hogy fejben is ott lesznek a mérkőzéseken.

Az első mérkőzésen Hajdúszoboszló csapata ellen, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, az ellenfél kapuja előtt több alkalommal tartott "tűzijátékot" a berettyói alakulat, de sajnos ezekből nem született gól.....és sajnos jött a foci egyik "örök törvénye"....a sok kihagyott helyzet ismét tényleg megbosszulta magát és az ellenfél egyetlen támadásából gólt szerzett.

Ez volt a harmadik meccsünk és az első kapott gólunk, ez így is jó statisztikának mondható, erre is felkészültünk és megbeszéltük, hogy "nem esünk össze" és egy gyors középkezdés után megmutatjuk a z ellenfélnek,hogy győzni jöttünk. A lányok ennek fényében harcoltak tovább, aminek meg is lett az eredménye, hisz Csizmadia Annamária révén kiegyenlítettünk.

Pár perc múlva egy szép támadás után Cseke Ági szélről nagyon okos gólt lőtt, amely csapatunk győztes gólját jelentette.
Ez a meccs nagyon jó volt arra, hogy megtapasztaltuk,hogy milyen vert helyzetből felállni és megfordítani a mérkőzést. Nagyon sok erőt adott mentálisan a csapatnak és erre az erőre nagy szükség volt a következő mérkőzésünkre.

A második mérkőzésünket a Nyíradony csapat ellen játszottuk, akik egy nagyon hajtó, küzdős csapat és az első mérkőzésüket szintén győzelemmel zárták.

Ellenük is külön készültünk már az edzéseken is, valamint mentálisan is, hisz itt szükség volt, hogy fejben is ott legyünk és ne vegyük át "sportszerűtlen" dolgokat az ellenfél játékosaitól. A lányok végig fegyelmezettek voltak és dicséret illeti őket, hogy a sportszerűség keretein belül maradtak egy olyan mérkőzésen, ahol a játékvezetőnek többször is figyelmeztetni kellett az ellenfél játékosait a sportszerűtlenség miatt.

A győztes gól megszerzése igazi csapatmunka volt, egy gyönyörű támadás után a mezőny legfiatalabb játékosa Nagy Barbara magabiztosan lőtt a kapus mellett a hálóba.

Egy távoli szabadrúgáshoz jutottunk, amelynél pedig az bizonyosodott be, hogy "férfi megérzés" is létezik nem csak női, hisz Ricsi az edző páros férfi tagja az épp a kispadon pihenő Cseke Ágit jelölte ki a szabadrúgás elvégzéséhez, aki élt az edzői bizalommal és egy óriási szabadrúgásból a jobb felső sarkot "kipókhálózva" védhetetlen bombagólt akasztott a nyíradonyi lányok kapujába.

Ez a gól méltó volt a győzelem megszerzéséhez és a mai két győzelem megkoronázásához.
A mai két győzelemmel bebiztosítottuk az első helyünket a tabellán és még mindig veretlenek vagyunk, egyedüliként a mezőnyben.

Dolgozunk tovább, hisz erős ellenfelek vannak és csak a maximumot hozva tudjuk elérni ezeket az eredményeket. Szoros a mezőny, nagyon sok a "körbeverés", azért nagyon figyelnünk kell minden mérkőzésen.

A következő mérkőzésünket hazai környezetben játsszuk, október 7-én vasárnap, amelyre minden érdeklődőt és szurkolót szeretettel várunk.
Ez a hazai forduló lesz az őszi szezon zárófordulója, nagyon szeretnénk ha első helyen zárnánk az őszi szezont.

A kinti bajnokság vége egyben a futsal bajnokság nyitása is lesz, ahol folytatjuk tovább, immár teremben a futsal bajnokságban, tehát nincs megállás, megyünk tovább a foci bűvkörében 

Külön köszönettel tartozunk a magyarhomorogi Tarsolyné Erzsikének, valamint Varga Tündének és Szász Csabának a segítségükért és szurkolásukért.

Készítsd el weboldaladat ingyen!